sâmbătă, 6 octombrie 2007

Garsoniera lui Mărmăruţă: Ce a fost şi ce a ajuns

Începuturi
Cîte amintiri îmi trezeşte forumul ăsta. Unele plăcute, altele mai puţin... Dar am ajuns la concluzia că din lucrurile rele care ţi se întîmplă, înveţi mai mult decît din cele bune.

8 august 2005 e data la care m-am înscris. Cît de străină îmi era acea lume... Nu ştiam atunci că voi staţiona. Dacă nu era Ady să mă provoace, acea primă zi, avea şanse mari să fie şi ultima. Mi-a plăcut tocmai asta, modul liber în care se purtau discuţiile.

Ce a fost Garso'?
A fost un loc în care am întîlnit nişte oameni extraordinari. Asta în primul rînd. Apoi un loc de relaxare, distracţie, interacţiune. Un loc în care am rîs, un loc în care am plîns. M-am certat, m-am împăcat. Am simţit şi am trăit. Un loc pe care obişnuiam să îl numesc casă. Un loc unde mă simţeam protejat şi care îmi dădea încredere.

Ce a ajuns Garso'?
UN LOC AL NIMĂNUI. N-am văzut mai mult de 2-3 utilizatori autentificaţi. Am intrat sîmbătă pe la 2-3, şi era pustiu. Cînd sîmbăta şi duminica se scria în prostie... L-au distrus.
Skinu' ăsta portocaliu e o glumă proastă, zîmbetele de pe mess se potrivesc pe el, ca toporul în mîna unui sculptor. Pagina de start a forumului e ireal de lungă. Obosesc la atît schroll. De ce? Pentru că a vrut Mărmăruţă să fie vizibile unele subiecte de pe prima pagină, iar Vic nu doar că nu ştie să instaleze subForums, dar nici nu a auzit de mocks. Ce penibil... Moderatorii, în mod inexplicabil, sunt aceiaşi. Erau 250 de mii de mesaje în decembrie 2006, iar acum, după 9 luni, sunt sub 200 de mii. Deci am mers pe minus. Dar cine să-nţeleagă? N-are cine...

Cine e de vină?
Moderatorii şi adminii, că doar nu Papa de la Roma.
Cînd le-am zis să schimbe moderatorii, alţii mi-au sărit în cap. Şi acum, rezultatele se văd.
Nu pot crede că un om cu mintea întreagă ar putea şterge zeci de mii de mesaje în mod intenţionat. Ci numai un dezechilibrat psihic. Ce naiba respect pentru utilizatori o fi ăsta, nu ştiu. Păi înseamnă că noi suntem complet retardaţi după mintea lor, dacă scriem mii de mesaje imbecile. Nesimţiţii.
De fapt mi-au şi zis unii utilizatori că din vina moderatorilor nu mai scriu. Şi mi se pare logic. Ce rost are să scrii, dacă tot se şterge? E mai uşor să distrugi decît să creezi. Doar dai pe un X şi dispar în neant nişte mesaje cărora unii le-au dedicat zeci de ore din viaţa lor. Păcat că nu prea ştiu hacking, că le dădeam ce merită. Deşi sînt sigur că cel puţin Soso şi Alina nu au şters. Însă pasivitatea îi face complici.
RUŞINE!

2 comentarii:

  1. Sincer iti zic ca nu ma pasioneaza acest on going war intre tine si cei de pe Garso, dar faza cu Vic, care nu stie ce este un subforum, m-a facut sa rad copios. Nu numai ca stie mai mult decat bine, dar el este cel care mi-a instalat noua varianta de phpbb3 la Akcent si mi-a setat-o, mi-a aratat cum sa fac categorii etc. Asa ca nu te apuca sa dai intr-un om care munceste pe branci numai pt ca tu ai niste pareri din afara. Daca Maruta a dorit ca acele teme de discutie sa apara asa (si iti zic sigur ca asta a dorit) asa s-a facut. Este totusi un client. Vic este platit sa faca o munca si face ce isi doreste clientul. In rest toate cele bune. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Sylv,multumesc pentru mesajul de pe mail...
    legat de ce ai scris aici...imi pare rau pentru tine...imi pare rau ca te doare...INCA...oricum nu-i nimeni vinovat pentru tot ce simti,decat tu...nu Vic,nu moderatorii nu altii....DOAR TU...
    cand o sa incepi sa te accepti pe tine..o sa ne accepti si pe noi...cu toate calitatile si defectele noastre....
    bafta,Tam.
    (imi place blogul tau...e foarte "securizat" ...:)))

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: