sâmbătă, 1 decembrie 2007

Se întîmplă în România...

România, ţara tuturor posibilităţilor.

Am dat întîmplător peste un articol absolut şocant. Îi aparţine Alinei Darie şi a fost publicat în nr. 5009 al "Jurnalului Naţional", din data de 23 octombrie 2007.
Iată conţinutul articolului:

Batuta cu pietre si stigmatizata pentru convingerile religioase, o familie de neoprotestanti adventisti este la un pas de a fi scoasa cu forta din satul vasluian Chersacosu.

Maria si Neculai Gugescu, de 78, respectiv de 71 de ani, sustin ca au ajuns bataia de joc a consatenilor in urma cu doi ani, cand au renuntat la credinta ortodoxa.

„Din cauza lor nu ploua“

„Am fost la Bucuresti odata si m-a dus cineva la o adunare a sambetistilor. Acolo era frumos, vorbeau frumos. Se spunea ca omul sa nu bea, sa nu fumeze, sa nu faca alte lucruri rele. Si m-am dat si eu“, spune Maria.

Septuagenara mai spune ca furia localnicilor a atins apogeul in momentul in care o vecina a vazut-o cum da foc la icoanele pe care le avea in casa. Localnicii din Chersacosu, majoritar ortodocsi, dau vina pe sotii Gugescu pentru problemele din sat.

„Sunt slugile Diavolului si s-au prostit la batranete. Duminica, cand fiecare om se duce la slujba, ei dau cu var, taie lemne, prasesc. Ne fac satul de ras si din cauza lor nu ploua si e greutate pe pamant“, spune Maria Damian, de 68 de ani, din Chersacosu.

Reprezentantii Episcopiei Husilor au refuzat sa comenteze situatia. „Episcopia Husilor nu poate impiedica sub nicio forma ca un cetatean sa treaca la o alta religie decat cea ortodoxa. Este vorba despre o alegere impusa de consitiinta fiecaruia. Altceva nu putem comenta“, a spus Isidor Melinte, consilier administrativ in cadrul Eparhiei Husilor.


Doi bătrîni de peste 70 de ani, bătuţi cu pietre pentru că sunt adventişti. În ce secol suntem, că am uitat? 10? 11? Cam aşa s-ar părea. Mă întreb oare ce ar trebui să facă hinduşii, de exemplu. La ei vaca este sfîntă. E pîntecul vieţii. Sensul peiorativ dat dese ori cuvîntului vacă înseamnă că ar trebui să ducă la adevărate războaie. Atîtea conflicte, atîta ură, nebuneală... Şi auzi, ăia de la Episcopie nu comentează. În loc să le spună ignoranţilro ălora să îşi vadă de ale lor. Dar na, poate că le şi convine, în sinea lor. Adică să se înveţe minte pentru că au "îndrăznit" să aibă concepţii diferite de ale majorităţii. Fuckin' retarded people!

E şi multă ipocrizie. Iubeşte-ţi aproapele este interpretat mai de grabă drept iubeşte-ţi aproapele de ochii lumii, dar gîndeşte-te doar la tine. Spiritu' de turmă foarte greu va muri.

La americani, o biserică anti-gay şi-a luat amendă 11 mil. $ http://www.cotidianul.ro/index.php?id=15282&art=38235&cHash=f1720a0340


Şi termenul de sectă e o mare bazaconie. O păcăleală vîndută fraierilor. DEX-ul îl defineşte drept o comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie oficială. O prostie. Sunt ţări în care există o singură religie oficială (în general, state musulmane) şi altele în care niciuna nu este oficială şi nu este recunoscută de stat. (Franţa, de exemplu) Alţii definesc termenul drept grup religios restrîns, o religie cu puţini adepţi. Iar e o prostie. Păi cine stabileşte ce înseamnă "puţin" în cazul ăsta. E o interpretare cît se poate de subiectivă. Şi pînă la urmă, toate religiile au început de la cîţiva adepţi şi au crescut în timp. Nu se putea altfel... Ori, pentru o altă categorie de "deştepţi", o sectă este o religie nouă. Cele vechi şi "tradiţionale" transmise din generaţie în generaţie, bucurîndu-se de un mai mare respect. Păi toate au apărut la un moment dat, niciuna nu e decînd lumea. Iar dacă era să se păstreze cele transmise din generaţie în generaţie şi să fie respinse cele noi, nu ar fi mai existat niciuna dintre religiile din ziua de azi. Nu ştiu... am impresia că fff mulţi oameni pur şi simplu refuză să gîndească. Nu există secte, e doar un termen răspîndit de religiile tradiţionale pentru a-şi denigra "concurenţa". Chiar în Germania a fost eliminat termenul, tocmai pentru caracterul jignitor dar şi iraţional pe care îl are.


Dacă unu' are chef să danseze gol în cîmp pentru a invoca ploaia, nu mă deranjează atîta vreme cît nu mă forţează să fac acelaşi lucru. În rest, să facă ce vrea. Chiar m-a mirat ardoarea nedemnă cu care a fost criticată M.I.S.A. pentru ritualurile mai puţin obişnuite, cîtă vreme ăia cel puţin nu ştiu să fi obligat pe cineva să adere. Şi cică aia era spălare de creiere. Yeah, right. Nu-i de mirare că Suedia i-a oferit azil politic lui Bivolaru.


România e o ţară care pare să fi rămas blocată în nişte vremuri antice. E ţara în care poţi fi privit cu dispreţ dacă eşti homosexual dar şi, iată, bătut cu pietre dacă eşti adventist. E ţara în care o grămadă de femei sunt bătute de soţi şi ele îi iartă. Copii loviţi fără milă de cei care le-au dat viaţă, tineri care se duc cu teamă la şcoală din cauza violenţelor. Alcoolul şi tutunul sunt cultură de stat. Unii n-au nici ce mînca, dar dau banii pe ţigări! Sau chiar alocaţia copiilor. Tot aici oameni ca Gigi Becali sau C.V. Tudor se bucură de popularitate.

Hey! România! Încotro?
... La mulţi ani, România.

14 comentarii:

  1. Hmm, ciudat chiar. Am aceeasi religie insa in realitate nu am avut nicio probleme, ma inteleg foarte bine cu persoane din toate religile iar prietenii nu m-au judecat niciodata.

    Eh, cand am scris ceva pe blog-ul meu despre religie toti m-au judecat de la labagii si pana la cititori in virgule si in monitoare cum le spun eu. Adica oameni care citesc trei fraze scrise de mine si gata, dau verdictul cu privire la persoana mea. Inchisi la minte.

    RăspundețiȘtergere
  2. *problema si religiile.
    Ma corectez cu steluta ca pe mess ca nu am fost atenta prima data. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. CRED CA ESTE UTIL SA VORBITI MAI FRUMOS IN COMENTARIUL POSTAT DE ADI ; APOI ACEST COMENTARIU ESTE DE O PERSOANA DIN ((BASARABIA)) PUTEM SPUNE CHIAR DACA ESTI TANAR ! DAR TREBUE SA ARATI DOVADA DE PERSOANA CIVILIZATA IN CONCRET SPUS : PUTEM spune ca : PERSONALITATILE BASARABENE AU PRAFONAT VALORILE ADVENTISTE: CU PROGRAMUL:: timpul CREATIV GROSOLAN SPUS. PASTOR GHEORGHE C.

    RăspundețiȘtergere
  4. este normal vorbit frate adi ca pastorul nu exprima gresit , este logic ca pb. au fost todeauna f.s.te.

    RăspundețiȘtergere
  5. ESTE CORECT CA GRESALA ESTE UN PACAT DAR PACATUL ESTE * P_OZITIV ***ASA CADE OMUL IN PACAT SI TODEAUNA ESTE REGRETAT* asa:: fii mai atent. ati recomand:: stiintific:: ca biserica adventisa nu este un joc, la dispozitia tuturor.scris://FRATELE MIHAIL email: http://mihailmaster.files.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  6. ESTE CORECT CA GRESALA ESTE UN PACAT DAR PACATUL ESTE * P_OZITIV ***ASA CADE OMUL IN PACAT SI TODEAUNA ESTE REGRETAT* asa:: fii mai atent. ati recomand:: stiintific:: ca biserica adventisa nu este un joc, la dispozitia tuturor.scris://FRATELE MIHAIL email: http://mihailmaster.files.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  7. SPATIUL DE PROVINCIE SUNT EU ___________________________________ PARINTELE .DIACONUL (((confesie ortodoxa))) este incredibil ce oameni avem in romania DAR DIN CATE STIU CA JUDETUL VASLUI ESTE UN MIC PROVINCIAL DEZVOLTAT . RASPINDIT CA ESTE UN MIC TERITORIU CREDINCIOS , DAR NU UITATI biblia CE spune ca o sa fiti skinjuiti pentru numele domnului si pentru adevar. FERICITI SUNT CEI PETROITI PENTRU CUVINTUL ADEVARUL.

    RăspundețiȘtergere
  8. SACRIFICIO PER DIO SPIRITUALE ______________________________________________________________________E VERO CHE QUESTI PERSONE ANO SOFERTO PER PAROLA DE DIO E NONCE NIENTE DA DIRE CHE LORO ANO SBAGLIATO QUALCOSA SONO STATI BRAVI ;PERCHE LA CHIESA ADVENTISTA E BRAVA DA TUTTI LE CHIESSE .

    RăspundețiȘtergere
  9. SACRIFICIO PER DIO SPIRITUALE ______________________________________________________________________E VERO CHE QUESTI PERSONE ANO SOFERTO PER PAROLA DE DIO E NONCE NIENTE DA DIRE CHE LORO ANO SBAGLIATO QUALCOSA SONO STATI BRAVI ;PERCHE LA CHIESA ADVENTISTA E BRAVA DA TUTTI LE CHIESSE .

    RăspundețiȘtergere
  10. SACRIFICIO PER DIO SPIRITUALE ___________________________________E VERO CHE QUESTI PERSONE ANO SOFERTO PER PAROLA DE DIO E NONCE NIENTE DA DIRE CHE LORO ANO SBAGLIATO QUALCOSA SONO STATI BRAVI ;PERCHE LA CHIESA ADVENTISTA E BRAVA DA TUTTI LE CHIESSE .

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: