miercuri, 14 martie 2018

Cum a apărut universul

Motto: Două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sînt sigur despre primul (Albert Einstein)

Una dintre întrebările existenţiale ale speciei umane: Cum a luat naştere universul? Şi aici sunt două teorii. Una logică şi raţională care spune că la origini stă o explozie denumită "Big Bang". A doua teorie, una susţinută de oamenii retardaţi, spune că un bătrînel oligofren atotputernic a creat universul cu tot ce este în el. Asupra celei de-a doua teorii nu o să mă opresc deoarece este clar pentru orice om cu un IQ minim că este total aberantă. Deci, revenim la "Big Bang". În urmă cu 13 miliarde de ani, a avut loc o mare explozie de materie şi energie care a dus la crearea universului pe care îl cunoaştem noi. Cum ştim asta? Păi privind prin telescopul Hubble, oamenii au reuşit să meargă pînă spre începuturile universului. Pentru că în spaţiu, vorbim de ani-lumină. Şi privim, de fapt, în trecut.
E limpede ca apa plată. Dacă eu arunc cu o piatră spre cineva şi acesta vede piatra apropiindu-se de el, nu e logic că, cel mai probabil, îl va lovi? Aşa şi cu universul. Universul se extinde accelerat. Adică e din ce în ce mai mare. De unde rezultă că a fost, cîndva, mult mai mic. A nega evidenţa aceasta este ca şi cum cineva ar susţine că s-a născut bătrîn, nefiind niciodată copil. Trăiesc cu speranţa că cititorii mei au ceva mai mult creier.

Oamenii idioţi se întreabă cum a apărut universul din nimic fără a avea capacitatea intelectuală de a pricepe că timpul a început să curgă doar odată cu "Big Bang"-ul. Timpul şi spaţiul sunt legate.
Acel punct, acea singularitate care a născut universul şi tot ce este în el a provenit tot de la univers. Paradoxal. Ştiu. Imaginaţi-vă că sunteţi într-un balon umflat. În orice direcţie v-aţi îndrepta, niciodată nu veţi ajunge la o margine. Bine, probabil că aici intervine şi teoria universurilor paralele. Un univers paralel a dat naştere universului nostru şi tot aşa.

Ştiinţa e ştiinţă şi se bazează pe studii amănunţite. Dovezi irefutabile. Iar prostia e prostie şi n-are leac.
Nu există dumnezeu, oameni buni, trezirea!

Tocmai a trecut în nefiinţă marele savant Stephen Hawking. Unul dintre cele mai sclipitoare genii. Să zicem că acest articol este şi în memoria lui.

Un comentariu:

  1. Nu stiu daca poti cinsti memoria lui Hawking cu un articol in care ii faci prosti pe cei ce nu iti impartasesc viziunea asupra lumii. Nu stiu daca Hawking ar fi fost de acord, ce sa mai zic de Isus. Intr-un fel cred ca iti inteleg atitudinea, pe de alta parte insa nu pot sa nu imi pun o serie de intrebari. Poti jignind sa deschizi ochii celor mai putin luminati? Daca nu, de ce ai atitudinea asta si ce vrei de fapt sa realizezi cu ea? Daca vrei intr-adevar sa aduci binele, sa faci lumina si sa deschizi mintile oamenilor va trebui sa depui mai mult efort in a-i intelege si a-i accepta, parerea mea cel putin. In trecut ai avut o alta perceptie asupra lumii, perceptie care a evoluat in ceea ce e azi, intrebarea acum e: de ce te agheti cu atata tarie de perceptia ta curenta? Inevitabil va deveni depasita intr-un oarecare interval de timp. Ceva imi spune ca nu iti sunt prea simpatici fundamentalistii religiosi, ei cred ca au gasit adevarul suprem, cred ca toti cei care nu le impartasesc viziunea se inseala, sunt reticienti in a incerca sa-i inteleaga pe cei cu o viziune diferita, ba mai mult ii defaimeaza... vezi undeva o oarecare asemanare? Doar ganduri de bine Silverado. Pune totul la indoiala, inclusiv propriile convingeri!

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să-ţi placă şi: