luni, 13 august 2018

Cum a apărut universul - Partea a doua: Teoria mea

Motto: Deoarece există o lege precum cea a gravitaţiei, Universul poate şi se va crea din nimic (Stephen Hawking)

Vă invit să lecturaţi prima parte a articolului, ca să nu mă repet prea mult: http://sylvercheetah53.blogspot.com/2018/03/cum-aparut-universul.html

După cum afirmam în prima parte, Universul s-a născut printr-o explozie de materie şi energie numită "Big Bang". De atunci, Universul este într-o exapansiune accelerată. Fapt ce dovedeşte că nu e infinit. Dacă ar fi infinit, nu ar mai avea cum să se mărească. Infinitul este o utopie.

Universul în care trăim, este destul de violent. Se ciocnesc asteroizii de planete, galaxiile se unesc, găurile negre se atrag reciproc. Prin gravitaţia lor colosală, acestea din urmă înghit tot. Pînă vor exploda şi va avea loc un nou Big Bang. Sau, cine ştie, poate chiar cel de la origini. Pentru că timpul este relativ. Adică Big Bang-ul a avut loc în trecut. Şi nu a avut loc. Big Bang-ul are loc în prezent. Şi nu are loc în prezent. Va avea loc în viitor. Şi, totuşi, nu va avea. Toate aceste afirmaţii sunt adevărate şi false în acelaşi timp. Paradoxal. Dar şi paradoxul face parte din ştiinţă, din Univers şi din percepţia umană.

Vă dădeam un exemplu elocvent în partea întîia a articolului. Imaginaţi-vă că sunteţi într-un balon umflat. În orice direcţie v-aţi îndrepta, niciodată nu veţi ajunge la o margine - spuneam eu. Ei bine, acum vă cer să vă imaginaţi acel balon întors invers (inside out). Ăsta e Universul nostru! Se naşte şi moare la "infinit". E ca un cerc.

Despre universurile paralele, care joacă şi ele un rol important, vă voi povesti în alt episod. Poate vă vorbesc şi despre o teorie proprie pe care am denumit-o "universuri perpendiculare". Dar asta, numai dacă sunteţi cuminţi.

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cînd scriu, şi eu, articole serioase, apare un prost care îmi spune să mă las. Ei bine, MUIE!

      Ștergere
  2. MUIE tie, tanar batran inutil cu smegma intre deste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muie mie? Eu sînt un om realizat, din toate punctele de vedere. Am o facultate, am un masterat. Am cîteva forumuri. Am blog-ul ăsta. Sînt cineva. Tu cine eşti? Labă tristă...

      Ștergere
    2. Familie ai? Job ai? Nevasta, copii ai? Bani(ai tai) ai? La ce folos ai facultate si masterat daca raspunsul e "nu" la toate intrebarile? Doar ca sa te dai mare pe forumuri?

      Ștergere
    3. Am familie. Mama şi tata.
      Job n-am că nu îmi place ideea de a fi SCLAV.
      Nevastă-mea va fi Cristina Bob. Şi am să fac mulţi copii cu Ea.
      Bani nu îmi trebuie. Cele mai frumoase lucruri în viaţă sunt free. Pentru cei care avem capacitatea de a înţelege lumea înconjurătoare.
      Facultatea m-a făcut din băiat isteţ în intelectual şcolit.
      Altceva?

      Ștergere
    4. Du-te-n amaru' tau de virgin, ca nu stii tu sa futi. Si renunta in pula mea la obsesiile astea copilaresti. Vezi ca lumea inconjuratoare nu inseamna stat pe forumuri toata ziua.

      Si nu-ti mai da aere de intelectual ca esti pielea pulii, un nimeni. Orice taran poate termina o facultate si face masterat. Si avand in vedere ca e vorba de Spiru, mai bine ai tacea. Dupa logica ta fabuloasa, tara asta e plina de intelectuali.

      Ștergere
    5. http://www.zf.ro/eveniment/pe-ultimul-loc-in-ue-doar-19-din-populatia-ocupata-din-romania-are-studii-superioare-fata-de-media-ue-de-33-15535932

      Ștergere
  3. OM REALIZAT :))))

    In primu rand nu esti om.
    Iar de realizat, ce dracu sa realizezi CAND NU TE VREA NIMENI?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu am nevoie să mă vrea careva. Am destulă spermă pentru toată lumea.

      Ștergere
    2. Pofta buna, dar sa nu ti se aplece daca e asa multa.

      Ștergere
    3. Există clinici de donare spermă în România?

      Ștergere

S-ar putea să-ţi placă şi: